>

Kotoilu

Kotoilu

21.04.2020

 

Motto1: ”Do any of your relatives suffer from mental illness?" kysyy psykiatri potilaalta. Tämä vastaa: ”No, they seem rather enjoy it!”

Minulle kotoilu ei ole mitään uutta. Olen ollut työkyvyttömyyseläkkeellä jo parikymmentä vuotta. Mutta en missään nimessä karanteenissa koko aikaa. Enkä suljetulla osastolla vaan ihan avohoidossa.

Minulla on kolme lasta ja näitten ollessa pieniä olin paljon kotona. Piti kehittää harrastuksia, jotka tapahtuivat siellä: musiikin kuuntelu, lukeminen, tv.

Nykyään lapseni ovat aikuisia ja asuvat lapsineen pääkaupunkiseudulla. On toteutettava päätös: ”Hanki elämä!”

Minulla on laaja ystäväpiiri, jonka kanssa tapailen nykyään Facebookissa, puhelimessa ja kävelyllä ulkona. Kyläluutailu on mennyttä elämää näinä poikkeuaikoina.

En ole mikään ahkera liikunnan harrastaja - se näkyy päällekin päin. Mutta nyt tämä tautinen aika on pakottanut tapaamaan ystäviä promenaadeilla (kävelyllä). Käyn lähes joka päivä kävelemässä eri ystävän kanssa. Turvavälit pitäen.

Eräs rakas harrastus minulla on perintönä äiti-vainaalta: käsityöt. Niitä minulla on kesken muutama. Lankamaailma on lempikauppani värikylläisyytensä ansiosta. Olen virkannut useamman isoäidinneliö peiton. Lapsenlapsille, ystävättärelle ja itselle. Neliöt kulkevat mukana, yhdistäminen on vähän työläämpää. Joittenkin mielestä lankojen päätteleminen on ikävää. Ei minusta.

Television ja elokuvien lisäksi lempiharrastuksiini kuuluvat äänikirjat. Kirjastoltakin niitä saa, mutta "kokeilen" parin viikon jaksoja eri kaupallisilta firmoilta. Koska ”harrastan” kaksisuuntaista, olen saanut Celia-tunnukset. Eli saan kuunnella ilmaiseksi äänikirjoja. Aloitan useampaa kerralla, enkä kuuntele läheskään kaikkia aloittamiani kirjoja loppuun.

Jos sinulla on yksikin ystävä, joka pääsee alle 2 metriä lähemmäksi, voit pelata korttia tai noppapeliä. Tai jotain kivaa lautapeliä.

Käsitöitäkin rakkaampi harrastus minulla on kirjoittaminen. Ennen vanhaan kirjoittelin kovasti kirjeitä, nykyään sähköpostia ja tällaisia höpötyksiä.

Vielä vihoviimeinen vinkki: Jos tunnet itsesi yksinäiseksi, soita jollekin, joka on vielä yksinäisempi!

-Heli Meriläinen
Alppila

 

Takaisin blogikirjoituksiin

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: