>

Merkityksen kokemuksia

Merkityksen kokemuksia

10.08.2020

 

Olen super inspiroitunut Frank Martelan suositusta kirjasta Valonöörit. Siinä Martela kertoo asioista, jotka tutkimusten valossa tuovat elämään merkityksellisyyden kokemusta. Listalla korkealle nousevat mm. hyvän tekeminen, kiinnostuksen ja kyvykkyyden kohtaaminen sekä ihmissuhteet. Missäpä yhdistyisivät jopa nämä kaikki elementit niin hyvin kuin vapaaehtoistoiminnassa.

Sitä voi Hyviksellä tehdä oman jaksamisen mukaan; on se sitten yhtenä päivänä vuodessa tai joka viikko. Itselleni vapaaehtoistoiminta on toiminut oman maailmankuvan laajentajana ja löysinpä sen kautta hyvän ystävänkin, ihmisen johon en olisi muutoin varmasti koskaan tutustunut.  Hyviksen  vapaaehtoistoiminnan kurssilta saa perustiedot jonka jälkeen voi aloittaa vaikka heti. Tai sitten todeta että just nyt ei ehkä ole mulle oikea hetki. Eikä tarvi olla edes mielessä se, mitä alkaisi tekemään. Meillä on vaparina mm. taiteltu esitteitä, pelattu Pokemonia, ohjattu ahdistus- ja luontoryhmää, piirretty sarjakuvia ja keitetty kahvia. Kaikissa näissä on opittu uutta ja saatu iloa omaan ja toisten elämään.  

Jos vaparihomma kiinnostaa, tule mukaan Mielipaletin Vapaaehtoistoiminnan starttiiin tai Hyviksen vapaaehtoistoiminnan infoon! Jos vaparina toimiminen ei tunnu nyt ajankohtaiselta, ehkä Hyviksen syksyn ohjelmasta löytyy jotakin muuta kiinnostavaa? Joka tapauksessa suosittelen lämpimästi Valonöörit- sisäisen motivaation käsikirjaa.

Tein lähes kaikki kirjan tehtävät, kuten kutsumuskartan. Sen jälkeen olen mm. ilmoittautunut kirjoittamiskurssille. Vielä on mietinnässä, miten voisin käyttää yhtä luonteenvahvuuksistani uudella tavalla. En ole varmaan ainoa, joka ajoittain kamppailee riittämättömyyden tunteen kanssa. Siksikin on niin ihana ajatus, että kasvatetaan sitä hyvää mikä meissä jo on. Luonteenvahvuustesti löytyy täältä: https://www.viacharacter.org/survey/account/register . Testi vaatii rekisteröitymisen mutta on maksuton. Itselle laitoin puhelimeen testituloksen muistuttamaan omista luonteenvahvuuksista. Ja kun vertailimme tuloksia ystävän kanssa, sen jonka tapasin vapaaehtoistoiminnan kautta, huomasimme, että miten huippua, että meillä on eri vahvuudet! Ite ei tarvi omata kaikkia eikä osata kaikkea. Kirjan alkusanoissa todetaan, että kirjan tavoitteena on ”vahvistaa kokemustasi siitä, että elät arvokasta elämää.” Mielekästä syksyä just sulle!

Katri

Takaisin blogikirjoituksiin