>

Oman taiteellisen työskentelyn kutsu voimistui

Oman taiteellisen työskentelyn kutsu voimistui

21.07.2020

 

Saimme tutustua Hyvän mielen talossa yhteisötaiteilijana työskennelleen Riikka Kontio ajatuksiin ja ideoihin touko-heinäkuun aikana. Riikka toteutti yksilö- ja ryhmämuotoista, hyvinvointia tukevaa ohjausta taidelähtöisestä toiminnasta kiinnostuneille osallistujille.

Riikka laati meille käyttöön myös ohjeistuksen ja kuvauksen Hyvän mielen talon näyttelytoimintaan sekä sopi alustavasti näyttelyohjelman, joka ulottuu ensi vuodenkin puolelle. Pia Rantasen ja Sanna Roinisen näyttelyt pystytettiin kävijöiden ihasteltavaksi.

Jatkokehittelyä varten voimme hyödyntää Riikan tekemiä haastatteluja eri toimijaryhmille. Saimme palautetta vapaaehtoisilta, luottamushenkilöiltä ja henkilöstöltä taidetoiminnan toteuttamiseksi Hyvän mielen talossa.

 

Sydän sykkii omalle taiteen tekemiselle

Työskentelyn kuluessa Riikka havaitsi, että omassa elämässä on tällä hetkellä sittenkin tärkeintä oma taiteellinen työskentely kuvataiteilijana. Tekemättömät teokset tuntuivat kutsuvan luokseen niin vahvasti, että kokeilumme yhteisötaiteellisen työskentelyn suhteen päätettiin järjestää toisella tavalla ja Riikka pääsi irtautumaan omaan työskentelyyn.

Riikka on mukana toimijana Pikisaaressa avautuneessa Kulttuurikiihdyttämö Tila Oy:ssä (tilaprojekti.fi). Parhaillaan heinäkuun ajan yleisön tutustuttavissa on Välitila-näyttely, joka on uuden kulttuurikeskuksen ensimmäinen yhteisnäyttely.

Omaa taiteellista työskentelyä Riikka jatkaa kuvataiteilijana ja hän järjestää myös taideterapeuttista kurssitoimintaa, josta lisätietoa löytyy nettisivulta riikkakontio.fi.

Kiitos Riikka toteutuneesta toiminnasta – jatketaan yhteistyötä jossain kohtaa tulevaisuudessa!

 

 

Lisätietoa:

Solja, 041 4667682 ja solja.peltovuori@hyvanmielentalo.fi

Takaisin blogikirjoituksiin

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: