Keskusteluapua vertaistukihenkilön kanssa

Keskusteluapua vertaistukihenkilön kanssa

Vertaistukihenkilöt ovat tehtäväänsä koulutettuja vapaaehtoisia, joilla on kokemusta omakohtaisesti tai omaisena/läheisenä mielenterveyden häiriöistä, psyykkisestä oireilusta tai psyykkisesti kuormittavasta elämäntilanteesta. Vertaistukihenkilöiltä löytyy kokemuksia mm. eri asteisesta masennuksesta, ahdistuneisuudesta, persoonallisuushäiriöistä, uupumuksesta, kroonisesta kivusta ja sen vaikutuksista mielenterveyteen sekä erilaisista parisuhteen ja perhe-elämän haasteista.

Vertaistukihenkilöt tarjoavat tukeaan kuuntelemalla ja keskustelemalla tuettavan kanssa kasvokkaisissa kohtaamisissa Hyvän mielen talolla, kävelytapaamisissa tai etänä puhelimitse. Sopiva vertaistuen muoto sovitaan aina yhdessä vertaistukihenkilön ja tuen tarpeessa olevan kesken. Keskustelumahdollisuus myös englanniksi.

Tukisuhteet voivat alkaa joko suoraan vertaistukihenkilön ja tuettavan keskinäisestä tapaamisesta tai kolmenkeskisestä tapaamisesta vertaistukihenkilön, tuettavan ja työntekijän kanssa. Tukikertojen määrä vaihtelee tilannekohtaisesti – joskus yksikin kohtaaminen voi olla riittävä ja merkittävä, toisinaan tavataan useita kertoja useamman kuukauden ajan.


Vertaiskeskusteluajan varaaminen Hyvän mielen talolta

- Kahdenkeskistä vertaistukea mielenterveysomaisille/-läheisille:
Omaistyöntekijä Piia Saraspää, 041 540 2354, piia.saraspaa@hyvanmielentalo.fi
 

- Kahdenkeskistä vertaistukea mielenterveyskuntoutujille ja psyykkisestä oireilusta omakohtaista kokemusta omaaville:
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Tulppo, 044 901 7212, jenni.tulppo@hyvanmielentalo.fi

Takaisin toimintakalenteriin